pakkasneste

Aiheet joille ei löydy muuta foorumia

pakkasneste

ViestiKirjoittaja jusu » 14:26 Torstai 21 01 2010

Onko värillä väliä?

Voinko lisätä vihreään jäähdytin nesteeseen
punaista nestettä.
kyseessä VW lt vm. 2000
jusu
Harrastaja
 
Viestit: 5
Liittynyt: 13:53 Perjantai 19 01 2007
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: pakkasneste

ViestiKirjoittaja sergei » 14:38 Torstai 21 01 2010

On väliä. Sininen ja vihreä yleensä sekottuu ristiin mutta punasen kanssa menee puuroksi.

Jos varmanpäälle haluat pelata niin Valvolinelta löytyy semmonen neste mitä voi sekottaa mihin tahansa.
sergei
Harrastaja
 
Viestit: 26
Liittynyt: 20:50 Perjantai 03 04 2009

Re: pakkasneste

ViestiKirjoittaja cedricfan » 08:41 Perjantai 22 01 2010

viewtopic.php?f=39&t=10509

Tuolla samaa aihetta puitu.
Ja se Valvoline:
http://www.motonet.fi/web/guest/etusivu ... id=60-9881
Tuossa linkin ruudussa tietoa ko nesteestä.
* Admin *

Optima, P924, MB230CE, GR650, GS850, VX800
cedricfan
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 9970
Liittynyt: 08:10 Torstai 04 04 2002

Re: pakkasneste

ViestiKirjoittaja sergei » 12:58 Perjantai 22 01 2010

Tuo olikin hyvä linkki meinaa itellä tuli nyt mieleen että jakopäänrempassa vuosi sitten laitettiin vihreet aineet. Lisäysvarana on nimenomaan Gorrekin sinistä tavaraa (syylärin muovipääty tihkuu vähän). Inkivääriä ja thurmoa on laitettu välillä tukkeeksi ja syksyllä vaihoin syylärin vähemmän vuotavaan. Niin tossa vaihtohommassa syyläristä valu ulos ruskeeta nestettä???

Onkohan menny puurot ja vellit sekasin? Juoksevaa näyttää olevan paisarista katottuna se neste. Mutta oisko käyny niin että inkivääri ja/tai kananmuna on muuttanu ton nesteen väriä rusehtavaksi?
sergei
Harrastaja
 
Viestit: 26
Liittynyt: 20:50 Perjantai 03 04 2009

Re: pakkasneste

ViestiKirjoittaja Pösöttäjä » 13:03 Perjantai 22 01 2010

sergei kirjoitti:Tuo olikin hyvä linkki meinaa itellä tuli nyt mieleen että jakopäänrempassa vuosi sitten laitettiin vihreet aineet. Lisäysvarana on nimenomaan Gorrekin sinistä tavaraa (syylärin muovipääty tihkuu vähän). Inkivääriä ja thurmoa on laitettu välillä tukkeeksi ja syksyllä vaihoin syylärin vähemmän vuotavaan. Niin tossa vaihtohommassa syyläristä valu ulos ruskeeta nestettä???

Onkohan menny puurot ja vellit sekasin? Juoksevaa näyttää olevan paisarista katottuna se neste. Mutta oisko käyny niin että inkivääri ja/tai kananmuna on muuttanu ton nesteen väriä rusehtavaksi?

Kannattaisikohan lopettaa leikkiminen ja auton tuhoaminen ja korjata viat ihan oikeasti.
Sitten koko jäähdytysjärjestelmän pesu siihen tarkoitetulla pesuaineella, sitten huuhtelut ja lopuksi oikeat nesteet sisään.
Toki vuotokohtaa voi koittaa vielä paikata vaikka perunamuusilla, mahdollisimman kiinteästä palellutetusta perusta kun tekee muusin niin siinä on sitkoakin reilusti. :twisted:
Vihdoinkin viisastunut ja Japsi-hybridiin vaihtanut. :)
jaa että "AutoGuru"... :mrgreen:
Yeah right!
Pösöttäjä
AutoGuru
 
Viestit: 642
Liittynyt: 12:09 Keskiviikko 18 06 2003

Re: pakkasneste

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 13:33 Perjantai 22 01 2010

Ruskea nestehän kielii siitä, että neste on ikivanhaa ja väri tulee nesteeseen sekoittuneesta ruosteesta ja muusta mujusta. Eli pesu ja vaihto olisi enemmän kuin suositeltavaa.

Niin siitä Korrekista... Korrekin "vihreä" on sinistä ja Korrekin "sininen" on myös sinistä... Purkitkin on samannäköisiä, pienellä olevaa merkintää lukuunottamatta.

Kuten tuossa toisessa ketjussa totesin, niin itse en laittaisi kiinteään aineeseen perustuvia paikkausaineita (kuten Thurmo) vaan nestemäisiä. Nestemäisissä aineissa paikkausvaikutus perustuu nesteen pintajännityksen lisäämiseen eli neste ei enää tule ihan pienestä reiästä ulos. Kiinteään puruun perustuvat taas tukkivat vuotokohdan sillä purulla. Vaarana niissä vain on, että ne tukkivat jotain sellaistakin mitä ei pitäisi, nestemäisillä tätä vaaraa ei ole. Lisäksi kiinteät aineet jäävät järjestelmään nesteen vaihdonkin jälkeen, kun taas nestemäinen poistuu vanhan nesteen mukana (tai viimeistään pesussa).
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Chrysler Neon
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2412
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: pakkasneste

ViestiKirjoittaja sergei » 21:00 Perjantai 22 01 2010

Jep, varmasti olisi viisainta laittaa uusi syylari tai korjauttaa vanha.

Ihmettelen näitä nykyajan "jäähdytinkorjaamoita" kun kyselin metallipäätyjen teettämistä tuohon vanhaan, muuten ehjään syyläriin. Kinanen yritti väkisellä myydä uutta p*skaa MUOVIpäätyistä syyläriä. :evil:

Mistähän saisi teettettyä metallipäädyt syylariin?

Edit. Se sininen Gorrek oli muuten valmis seos (-36c) monoetyleeniglykolia, eli samaa kuin zeron vihreä.
sergei
Harrastaja
 
Viestit: 26
Liittynyt: 20:50 Perjantai 03 04 2009

Re: pakkasneste

ViestiKirjoittaja BA » 23:18 Perjantai 22 01 2010

sergei kirjoitti:Edit. Se sininen Gorrek oli muuten valmis seos (-36c) monoetyleeniglykolia, eli samaa kuin zeron vihreä.


Niin, mm. Korrekilla "tavallinenkin" perinteinen jäähdytinneste on väriltään sinistä, ja perusraaka-aine monoetyleeniglykoli. Monella muulla valmistajalla sama aine on vihreää.
Taas Korrekin sininen eurooppalaisten autojen vanhempi longlife-neste, ns."G11" on väriltään myös sinistä, mutta pakkauksesta katsottuna raaka-aine onkin etaanidiolia. Punaisesta/pinkistäkin nesteestä kannua tavaamalla löytää sanan monoetyleeniglykoli. Ja kun kaadat tuota "tavallista" Korrekin sinistä monoetyleeniglykolia punaiseen monoetyleeniglykoliin, alkaa aine kiteytyä. Sama reaktio sillä G11-litkulla.

Valvolinen MaxFreeze-neste on myös etaanidioli-pohjaista, punaista, mutta ei reagoi haitallisesti minkään valmistajan muiden jäähdytinnesteiden kanssa.

Lisäksi on vielä lähes kirkas propyleeniglykoli-pakkasneste, joka on luontoystävällisenä tarkoitettu alunperin pääasiassa veneisiin, traktoreihin yms. vehkeisiin. Tätä ainetta käyttää puolustusvoimat käytännössä kaikessa maasto- ja merikalustossaan, ja ainakin minun kokemusten mukaan ne tynnyrit olivat kaikki tuota Zero:a merkiltään.
Täysin samaa ainetta sisältää myös se venekaupan purkki, jossa lukee "Septijärjestelmän jäänesto" tai minkä talvisäilytysaineen nimellä sitten kulkeekaan. Hinta vaan on kymmenkertainen. Kannattaa siis miettiä kun tarkoituksena siinä tapauksessa on vain kaataa se wc-pönttöön... :wink:
Vanhemmassa autossa ei ole haittaa tämänkään käytöstä "vihreän" sijasta, tosin ei mainittavaa hyötyäkään. Tätäkään ei saisi sekoittaa muihin pakkasnesteisiin. Ei sakkautumisen, vaan korroosioneston huomattavan heikentymisen takia.

Tuo korroosioneston heikentyminen on myös syynä miksi sinisiä ja vihreitä nesteitäkään ei suositella sekoitettavaksi.
Tallissa parhaillaan yhdeksän Datsunia, Suzuki, Honda ja Citroen
BA
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 841
Liittynyt: 14:42 Lauantai 23 09 2006


Paluu Yleinen keskustelu