Tuning umpio/vilkku ei toimi

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja ricaelize » 13:02 Perjantai 26 04 2013

Elikkäs 316 bemariin vaihdoin tollaset ufo malliset tuning umpiot taakse, mutta vasemalla puolen ei enää vilkku toimi ollenkaan. Oikea puoli toimii ihan normaalisti, ja jarruvalot yms palaa normaalisti molemmilla puolilla, mutta vasemmalle kun vilkun lyö päälle, niin takana ei tapahdu mitään, ja edessä vilkut alkaa naputtaan nopeasti. Orkkis umpioiden kanssa toimii ihan normaalisti. Luultavammin vika siis umpiossa, mutta missä siellä....?
ricaelize
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 13:12 Lauantai 09 03 2013

Re: Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja Mimmi » 14:05 Perjantai 26 04 2013

Vika on kylläkin takavilkun polttimossa, josta lanka on poikki.
Saab on turvallinen. Todistetusti.
*Tyynyklubilainen*
Mimmi
AutoGuru
 
Viestit: 3836
Liittynyt: 17:13 Sunnuntai 15 09 2002
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 15:41 Perjantai 26 04 2013

Tai, jos olet noita orkkisvaloja koettanut paikalleen jälkikäteen uudemman kerran ja niissä toimii, niin vika voisi olla myös polttimon kannassa (ei kontaktia). Jos siis thyyningvaloissa on omat lampunkannat, eikä käytössä ole samat vanhat molemmille.
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja ricaelize » 20:03 Lauantai 27 04 2013

Saan varmasti mahtavat naurut ku tätä kysyn,mutta pistän kaiken sen piikkiin että oon tyhmä tyttö joka näistä ei mitään ymmärrä! :) mutta siis lampun kanta,tarkotat ilmeisesti sitä "palikkaa" mitkä laitetaan umpioon kiinni? Anyway,ne on samat ku orkkiksissa..
ricaelize
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 13:12 Lauantai 09 03 2013

Re: Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja Mimmi » 23:13 Lauantai 27 04 2013

Lampun kanta on se johon itse polttimo kiinnitetään ja joka siirtää jännitteen lamppuun, jotta se palaisi.
Lampun kanta taasen on kiinni siinä "palikassa", joka kiinnitetään itse valaisimeen.

Onko sinulla 1 vai 2 "palikkaa"?
Jos 2, vaihda "palikkaa" ja jos 1 niin vaihda polttimo (pätee myöskin siinä tapauksessa, että sait valot alkuperäisessä toimimaan, muttet tuuninkipohjassa)
Saab on turvallinen. Todistetusti.
*Tyynyklubilainen*
Mimmi
AutoGuru
 
Viestit: 3836
Liittynyt: 17:13 Sunnuntai 15 09 2002
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja ricaelize » 23:23 Lauantai 27 04 2013

Nyt tässä kun kaverin kanssa asiaa tarkemmin tutkin,niin ei kummallakaan puolen pelaa peruutus- tai jarruvalot.. ainoastaan "perus perävalot",ja oikean puolen vilkku toimii.. taitaa noitten umpioiden seuraava osote ollakki kaatopaikalla.. :)
ricaelize
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 13:12 Lauantai 09 03 2013

Re: Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 08:53 Maanantai 29 04 2013

Kokemuksen syvällä kurkkuäänellä voin todeta, että noissa tuning-takalyhdyissä on lähes järjestään johtimet/kytkennät väärin ts. eri järjestyksessä kuin alkuperäiset. Omaan Fiestaan aikanaan sellaiset asensin ja ainoat valot jotka toimivat oikein suoraan paketista olivat takaparkit. Jarruvalot, vilkut, peruutusvalo ja takasumuvalo olivat "ristissä". Ongelma korjaantui irrottamalla johdot syöttöliittimestä ja laittamalla ne oikeisiin paikkoihin. Tämä ongelma on kuuleman mukaan todella yleinen, eli sinunkin ongelmasi saattaisi ehkä johtua tästä. Tai sitten ei. :)
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Tuning umpio/vilkku ei toimi

ViestiKirjoittaja cedricfan » 14:22 Maanantai 29 04 2013

Jos kyse on E36-bemarista, niin ne lyhdyn puolella olevat kontaktipinnat on niin surkeiksi mitoitettu, että tuskin toimii halvalla tehdyissä Tuning-lyhdyissä. Meillä sentään vain yksi jarruvalo kiusaa, kun asentaessa viritteli muita tunnin pari...
* Admin *

Optima, P924, MB230CE, GR650, GS850, VX800
cedricfan
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 10035
Liittynyt: 08:10 Torstai 04 04 2002


Paluu BMW