Gilera vuotaa, vesipumpun ympäriltä tiiviste vaihdettu.

Mopoihin ja skoottereihin sekä niiden huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.

Gilera vuotaa, vesipumpun ympäriltä tiiviste vaihdettu.

ViestiKirjoittaja Juzaa » 15:30 Maanantai 11 05 2015

Elikkäs,
Mopona on Gilera SMT 2005 ja mopo vuotaa kuvassa näkyvästä kohdasta(kopioi kuvan linkki hakukenttään jos ei toimi painamalla): http://puu.sh/hJmBJ/6cc423e3ff.jpg
Tuosta pumpun alta vuoti ennen ja vuotaa vieläkin vaikka tiiviste vaihdettu. Mopon vaihteisto alkaa myös ryttyilemään hetken ajon jälkeen, 2,3,4 vaihde menevät huonosti nykäisten päälle ja 5 menee liian helposti ja nopeasti. Outo vika, tiedän. Tuntuu että vaihteisto vika on yhteydessä nesteen karkailuun ja oma teoria oli että pumppu ei pumppaa tulevaa vettä tarpeeksi ja se ei saavu sylinteriin, kuormittaen moottoria ja sekoittaen vaihteet.
Jäähdytysneste siis vuotaa minimaalisesti mutta nestettä katoaa aivan järkyttävästi kahdelta ajokerralta. Maksimista alle minimiin n.13 km ajolta kaverille ja kouluun. Mihin neste katoaa? Johonkin palotilaan? Onko mitään omaa kokemusta kyseisestä viasta? :oops:

Huom. Vuoto ei ole yhtä paha kuin ennen vesipumpun tiivisteen vaihtoa, ennen vuoto paheni kokoajan ja lopulta vuosi aikamoisen lammikon pihaan. Nyt tulee tippoina mutta neste siis katoaa olemattomiin.
Lisäksi tiivisteen alla metallissa oli pienen pieni lovi joka ei mene edes koko metallin pituudelta mutta se ei selitä nesteen katoamista.

PÄIVITYS!: Nesteen vuoto lakkasi jostain syystä, vuoti tiivisteiden vaihdon jälkeen vissiin vain kerran ja sitten ei enää. En ole varma miten näin oudosti kävi mutta ei vuoda enää vesipumpusta. Ja kierrosten keräämisen aikana silti ihmeellistä kolkutusta, jäähdytysneste vielä vähenee mutta erittäin vähän.
Juzaa
Harrastaja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15:18 Maanantai 11 05 2015

Paluu Mopot ja skootterit