535 vm91 E34 Sähköt katoaa, laturi vai maa vika?

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

535 vm91 E34 Sähköt katoaa, laturi vai maa vika?

ViestiKirjoittaja Hulttio » 21:11 Tiistai 13 10 2009

Eilen jätti täydestä laukasta tielle, ensin vähän oireillen. Akku oli kuiva ja nesteiden lisäys ei auttanut.
Kaapeleilla annettiin virtaa n.10min-->starttaus-->kaapelit irti-->kävi n.10min ja sammui. Ei edes solenoidi naksanu sen jälkeen.
Koitettiin sitten vielä vetää muttei edes luvannut.
Tänään vaihdettiin uusi akku ja kylläpä lähti mukavasti käyntiin, tosin akku käydessä näytti vain 12.3v.
Ennen uuden akun kiinnitystä kokeilin toisesta autosta akkua jolla käydessä näytti 14.2v. Siis akun navoista.
Sitten ajoon, n.100km ajettua ohjaustehostin nykäs pari kertaa ja auto parkkiin jonka jälkeen ei enää edes solenoidi naksahtanu.
Eli mitä helevettiä, minne se sähkö oikein menee??
Maa vika jos on, niin missähän mahtaa sijaita akun maajohdon toinen pää?

Kiitoksia paljon jo etukäteen !
Hulttio
Harrastaja
 
Viestit: 5
Liittynyt: 11:30 Maanantai 12 10 2009

Re: 535 vm91 E34 Sähköt katoaa, laturi vai maa vika?

ViestiKirjoittaja seppo1 » 07:49 Keskiviikko 14 10 2009

Kyllä vaikuttaa laturivialta. Diodivikainen laturi on hyvä tyhjentämään akkua.
Jollet pysty kykenemään, ei kannata ruveta alkamaan.
seppo1
AutoGuru
 
Viestit: 753
Liittynyt: 10:40 Perjantai 07 06 2002

Re: 535 vm91 E34 Sähköt katoaa, laturi vai maa vika?

ViestiKirjoittaja Dr. FeelGood » 18:11 Torstai 15 10 2009

Jos on toisella akulla näyttänyt 12.3v ja toisella yli neljätoista niin haiskahtaisi siltä että välillä lataa välillä ei. Eli vikadiagnoosia sinne laturin suuntaan kuten tuossa jo sanottiin.
Dr. FeelGood
Harrastaja
 
Viestit: 15
Liittynyt: 20:21 Keskiviikko 26 08 2009


Paluu BMW

cron