Sivu 1/1

Chevrolet Luminan häiriö

ViestiLähetetty: 17:01 Tiistai 17 05 2011
Kirjoittaja Jukperi
Nii omistan Chevrolet Lumina 3.1 ja siihe tuli mittaritauluun sellanen moottorin toimintojen varoitusvalo palamaan. Mistäköhän lähtisin ettimää syytä? Ohjekirjan mukaan varoitusvalo valvoo polttoaine-, sytytys- ja pakokaasujen puhdistusjärjestelmää. Oisko kellää tietoa/kokemusta aiheesta?

Re: Chevrolet Luminan häiriö

ViestiLähetetty: 08:30 Keskiviikko 18 05 2011
Kirjoittaja Voorttimies
Yleisesti jenkkien Check Engine-valo on sen verran ylimalkainen, että se vain kertoo jossain olevan jotain vikaa. Mutta kuten itse jo totesit, vika on sytkä-, polttoaine- tai pakokaasunpuhdistuspuolella. Jollei mitään selkeää oiretta ole havaittavissa, kannattaisi auto viedä suoraan (jenkki-)korjaamolle, jolta löytyy vikakooditesteri ja varmaan muutenkin asiantuntemusta vian selvittämiseen.

Omassa Käkkylässä ilmeni tuossa talvella vikaa, ensin vikavalo syttyi muutaman kerran satunnaisesti ja korjaamolla katsottiin koodit. Testeri ilmoitti "Idle speed too high when cruise on", joka ei vielä paljoa kertonut kun varsinaista vikaa tai oiretta ei vielä ollut ilmennyt, mutta sitten muutaman päivän päästä ykskaks tyhjäkäynti jäi hirveän korkeaksi jolloin havaittiin että tyhjäkäyntimoottori oli tullut tiensä päähän.

Re: Chevrolet Luminan häiriö

ViestiLähetetty: 13:26 Torstai 19 05 2011
Kirjoittaja Jukperi
No täytyy viiä huoltoon sit ja saavat kattoo vikakoodin. Kiitti sulle vastauksesta. :D