Palvelutiski

Aiheet joille ei löydy muuta foorumia

Palvelutiski

ViestiKirjoittaja nmt1900 » 20:15 Sunnuntai 15 05 2016

Myymälän pitäisi olla asiakkaita varten?

Jos todellakin on näin, niin miten tässä tapauksessa voidaan selittää se, että aina enemmän tavaroita siirtyy myymälätilasta "palvelutiskin" taakse?

Otetaan tähän yksi esimerkki - oma kokemus liittyy siihen, mitä useimmiten käy Motonetistä hakemassa: jos ennen meni auton raitisilmansuodattimen hakuun suunnilleen 5 minuuttia + aika kassajonossa, niin nyt joutuu aluksi arvailemaan, mikä tuotenumero olisi pakko kysyä + jonottelu "palvelutiskille" (johon voi vapaasti mennä yli puoli tuntia jopa ei-kiireellisinä aikoina) + "asiakaspalvelijan" kanssa yhdessä kuluva aika sen ihmettelyyn, onko tuo jostain varaston syövereistä haettu tuote se oikea + sen jälkeen lopuksi se jonottelu kassalla. Varttitunti muuntautuu näin aika helposti kolmeen varttiin tai jopa tuntiin.

Melkein sama ongelma iskee myös kaiken muun kanssa, mitä on ennen ottanut hyllystä, mutta nyt joutuisi käymään läpi sitä samaa järjetöntä odottelurumbaa "palvelutiskin" edessä, jossa ei ainakaan palvelun osalta mitään kiirettä näy ja riittävän moni palvelupiste on tyhjänä (jonotusajan "optimoimiseen" vuoksi kenties)?

Tuolla tavalla voitte ehkä saada lisää asiakkaita, jotka eivät itsekään tiedä, mitä ovat etsimässä, mutta muut alkavat aika nopeasti etsimään jotain muuta paikkaa asioimiseen.

Mielenkiintoista olisi tietää, mistä ajatuksesta tämä kaiken palvelutiskin taakse siirtämisen vimma on alunperin kotoisin...
nmt1900
Harrastaja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 19:57 Sunnuntai 15 05 2016

Re: Palvelutiski

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 10:22 Maanantai 16 05 2016

Suodattimet (öljyn-, ilman-, raitisilma- ja polttoaine-) on siirretty palvelutiskin taakse kahdesta syystä:

1) Tällä pyritään varmistamaan se, että asiakkaan saama suodatin on oikea ja vähennetään palautusten määrää radikaalisti (käytäntö on osoittanut, että silloin kun suodattimet olivat itsepalveluhyllyssä, moni asiakas valitsi väärän suotimen ja niitä jouduttiin sitten vaihtamaan). Totta kai edelleen on mahdollista, että palvelutiskilläkin voi tapahtua virhe, mutta riski on huomattavasti pienempi.

2) Motonetin myymälätuotevalikoima on kasvanut rajusti viime vuosina ja näille tuotteille on tarvittu tilaa myymälöissä. Niinpä joitakin varaosiksi laskettavia tai muuten mallikohtaisia tuoteryhmiä (kuten suodattimet) on siirretty varaosavaraston puolelle palvelutiskiltä myytäväksi, jotta niiden aikaisemmin myymälästä viemä tila on saatu muuhun käyttöön.

Äkkiseltään ei tule kyllä mieleen muuta kuin suodattimet ja mallikohtaiset kumi- ja kangasmatot sekä Rensi-kaukalomatot, jotka on siirretty myymälästä palvelutiskiltä myytäväksi, eli en näe tässä mitään isoa ongelmaa. Oliko kysyjällä joku muu tuoteryhmä mielessä, kuin nuo edellämainitut?
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Palvelutiski

ViestiKirjoittaja jari » 19:03 Perjantai 20 05 2016

RVS moottoriaine oli palvelutiskin takana. Miksi näin? RVS ketjurasvaa oli hyllyssä ja minä hain vaikka kuinka kauan sieltä lähettyviltä että eikö hämeenlinnan motonetti myy koko rvs moottoriainetta vaikka netti väitti että hyllyssä pitäs olla. Pitkän hakemisen jälkeen kysyin että eikö sitä olekaan ja myyjä sanoo että tiskiltä pitää hakea.
jari
Ahkera harrastaja
 
Viestit: 252
Liittynyt: 15:33 Perjantai 09 05 2003
Paikkakunta: Oulu

Re: Palvelutiski

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 10:06 Maanantai 23 05 2016

RVS:n osalta kyseessä on myymäläkohtainen ratkaisu. Omassa myymälässämme RVS:ää on sekä palvelutiskillä, että myymälässä. Voisin kuvitella, että RVS:n sijoitus pelkästään tiskin taakse juontuu kahdesta asiasta, se on ensinnäkin varkausherkkää tavaraa (joskin esim. meillä tuotteet ovat hälytinbokseissa) ja toisaalta kyseessä voi olla myös ihan tilaongelma.
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003


Paluu Yleinen keskustelu