Volvo 480es ei toimi :)

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Volvo 480es ei toimi :)

ViestiKirjoittaja e0300229 » 10:31 Keskiviikko 28 01 2004

Joo mulla on tällänen volvon floppi malli ja siinä on yhtä sun toista vikaa..
viikko sitte tehtiin venttiili remontti jonko aiheutti katkennut jakopään hihna ja sitte viime viikonlopulla se otti ja sammu tien varteen...
pienen mietinnän jälkeen tulin siihen tulokseen että bensapummpu on rikki ja eikun vaihtamaan. irti koko takapenkki osasto ja sain tappelun jälkeen bensapumpun irti ja testaamaan ja kappas se toimi.. :) joten joku muu on vikana... bensa pumpulle ei tule virtaa :) olisiko jollain samanlaista ongelmaa ja/tai jollakullla korjaus ehdotusta?
e0300229
Harrastaja
 
Viestit: 5
Liittynyt: 10:22 Keskiviikko 28 01 2004
Paikkakunta: vaasa

ViestiKirjoittaja Jante » 10:51 Keskiviikko 28 01 2004

Arvaisin vialliseksi osaksi polttoainepumpun releen tai virtalukon pohjan...
*Nuori ja innokas autoholisti*
Jante
AutoGuru
 
Viestit: 3266
Liittynyt: 18:50 Tiistai 16 04 2002

480es

ViestiKirjoittaja e0300229 » 10:58 Keskiviikko 28 01 2004

joo no sitä minäki epäilin alussa mutta rele kyllä napsuu, mut toi virtalukko vois olla hyvä tarkistaa. miten kannattaa tarkistaa?
toinen vois olla et virta katoo välillä releeltä pumpulle...
e0300229
Harrastaja
 
Viestit: 5
Liittynyt: 10:22 Keskiviikko 28 01 2004
Paikkakunta: vaasa

ViestiKirjoittaja cedricfan » 13:57 Keskiviikko 28 01 2004

Releen napsunta ei tarkoita että virta menee välttämättä läpi, mittaa virtakynällä tai yleismittarilla!
* Admin *

Optima, P924, MB230CE, GR650, GS850, VX800
cedricfan
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 10037
Liittynyt: 08:10 Torstai 04 04 2002

ViestiKirjoittaja Jante » 14:30 Keskiviikko 28 01 2004

Cedricfan puhuu asiaa, releen ääni ei kerro kaikkea aina.
*Nuori ja innokas autoholisti*
Jante
AutoGuru
 
Viestit: 3266
Liittynyt: 18:50 Tiistai 16 04 2002

ViestiKirjoittaja jejoki » 12:46 Torstai 29 01 2004

Meillä samalainen vastava tapaus,apumiehen puolellla oleva tietokonen ja niitit palannut, sillä poistuu tarkkuuspuhistajalla siis spray-pullo. se jälkeen toimii.
jejoki
Harrastaja
 
Viestit: 10
Liittynyt: 13:51 Tiistai 02 12 2003
Paikkakunta: Raisio

ViestiKirjoittaja mosse 63 » 10:19 Perjantai 30 01 2004

Moi. Otan osaa (heh,hee no, se siitä). Usein Sähköongelmat johtuu maadoitus vioista. Tarkasta ensimmäisexi toimiiko sähköikkunan nostimet, sähköpeilit ja penkkien lämmitin. Jaa, ei toiminu. Silloin on maajohto poikki, pääsit halvalla, maadoita pensapumpun paksumpi ruskea johto (ohkasemmat on pensamittarin johtoja ÄLÄ maadoita niitä) +virta kulkee puna-harmaassa johdossa. Jos yleismittari näyttää jotakin muuta, kuin vähintään +11,5v (akku kondiksessa?), on maajohto poikki. :idea:
mosse 63
Harrastaja
 
Viestit: 4
Liittynyt: 09:57 Perjantai 30 01 2004

480es

ViestiKirjoittaja e0300229 » 14:39 Perjantai 30 01 2004

jopas jotakin vika vihdoin viimein löydettiin ja maajohtohan se siellä oli poikki... kiitos mosse ja todellaki rahaa säästy :) ei muuten toiminu ne nostimet eikä peilit mutta se huomattiin vasta siinä vaihees ku vikaa jo korjattiin...
vielä olis ajotietokoneen kans ongelmia se näyttää siansaksaa/ei mitään... ja valillä kaikki on punaista ja välillä vihreää... onko jollain ollu saman tyyppisiä ongelmia ja miten ne korjataan.. *pian vaihtuu 480es 740 sitä ainaki voi korjata.. :)*
e0300229
Harrastaja
 
Viestit: 5
Liittynyt: 10:22 Keskiviikko 28 01 2004
Paikkakunta: vaasa


Paluu Volvo