-95 Carina E 1.6: Sekalaista remonttia.

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

-95 Carina E 1.6: Sekalaista remonttia.

ViestiKirjoittaja Onslow » 18:29 Maanantai 02 05 2016

Tuli hommattua hieman reilu 400tkm ajettu Carina E farkku muutamalla pikkuvialla joiden korjaamiseen kysyisin hieman neuvoja.

1. Auto on melko huono lämpiämään kovilla pakkasilla. Hommasin jo uuden raitisilmasuodattimen (autossa siis ilmeisesti sellainen on?) mutta hieman jäi epäselväksi missä ko. suodatin sijaitsee. Jostain luin että se olisi jossain kuljettajan jalkatilan lähettyvillä, pitääkö paikkansa? Lisäksi lämmittimen/puhaltimen ilmakanavat ovat ilmeisesti aika tukossa koivunsiemenistä yms. roinasta joten ajattelin että lämmittimen kennon ja/tai ilmakanavien puhdistus esim. paineilmalla saattaisi auttaa. Kuinkahan iso työ tämä on, mistä tuon kennon löytää?

2. Tyhjäkäynnillä olin huomaavinani että toisinaan sytytys tms. ei pelaa täysin tai lähinnä että yksittäinen sytytys jää välistä harvakseltaan (tuntuu pienenä täräyksenä), mikähän tähän mahtaisi auttaa? Yritin vilkuilla huoltokirjasta millon autoon olisi viimeksi vaihdettu sytytystulpat mutta ei löytynyt mitään mainintaa, voisiko tällä olla vaikutusta käytiongelmaan? Oliko niin että tähän käy jotkut platinatulpat?

3. Isommalla kuormalla ja lämpösillä keleillä liikkeellelähdettäessä kytkin täristää aika pahasti, mistähän tämä johtuu ja onko tälle mitään tehtävissä?

Tack.
Onslow
Harrastaja
 
Viestit: 8
Liittynyt: 18:07 Maanantai 02 05 2016

Re: -95 Carina E 1.6: Sekalaista remonttia.

ViestiKirjoittaja jpj » 11:32 Tiistai 03 05 2016

Raitisilmasuodattimeen pääsee käsiksi kuskin jalkatilasta, tässä vaihto-ohjeet:

http://catalog.mann-filter.com/media/ei ... jAV38k.pdf

Oletan, että autosi moottori on 79 kilowattinen versio (tyypillinen tuonikäisen farmarin 1.6 kone). Siihen sopii tulpiksi esim. Denso PK20R-13 platinatulpat, myydään Motonetissä tuotenumerolla 11-1893. Vika voi hyvinkin johtua tulpista. Ja vaikka ei johtuisikaan, tulppien vaihto ei mene käytännössä koskaan hukkaan. Vialliset tulpat rikkovat lopulta muita sytytyksen osia, ja sytytysongelmien korjaaminen on helpointa ja viisainta aloittaa aina sytytystulpista, jos niiden edellisestä vaihdosta ei ole tietoa.
jpj
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 116
Liittynyt: 08:58 Torstai 22 03 2012

Re: -95 Carina E 1.6: Sekalaista remonttia.

ViestiKirjoittaja Onslow » 04:57 Keskiviikko 04 05 2016

Löytyi raitisilmasuodattimen paikka, suodatinta siellä ei tosin ollut. Purin konepellin ja tuulilasin välissä olevan ilmaritilän ja jonkun verran siellä oli roskaa ja lehtiä. Lisäksi puhalsin paineilman kanssa ilmasuuttimia ja ainakin tuolta raitisilmasuodattimen avonaisesta luukusta lensi kaikennäköistä roinaa. :D Lämppärin kennoa en saanut irti kun en ole ihan sata varma missä se on, mutta ilmeisesti siitä osa näkyy jalkatilaa hieman purkamalla, mikäli se on semmoinen kuparinen palikka? Mihkähän nuo roskat pakkaantuu tuon paineilman kanssa puhallettaessa, varmaankin juuri tuon kennon eteen? Tuota ihmettelin ettei ilmanottokanavassa ollut mitään varsinaista suodatinta vaikka näyttäisi paikka olevan...
Liitteet
2016-05-03 15.47.56.jpg
Onslow
Harrastaja
 
Viestit: 8
Liittynyt: 18:07 Maanantai 02 05 2016

Re: -95 Carina E 1.6: Sekalaista remonttia.

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 10:18 Keskiviikko 04 05 2016

Onslow kirjoitti:Löytyi raitisilmasuodattimen paikka, suodatinta siellä ei tosin ollut. Tuota ihmettelin ettei ilmanottokanavassa ollut mitään varsinaista suodatinta vaikka näyttäisi paikka olevan...


Todennäköisin selitys tuolle suotimen puuttumiselle on tyypillinen suomalainen "tein itse ja säästin"-omistaja, joka on jossain kohtaa jättänyt suodattimen uusimatta kun se on a) "turha" ja b) "kallis" ja jättänyt siksi sen kokonaan pois.
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003


Paluu Toyota