Yaris 1.3 -00 bensa vinkuna ja pomppiminen

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Yaris 1.3 -00 bensa vinkuna ja pomppiminen

ViestiKirjoittaja fallenrocklolox » 20:44 Maanantai 09 02 2015

Hei kyselisin teiltä fiksummilta kun itse en saanu selvitettyä/ratkaistua ongelmaa joka on: Yariksessa oli laturinhihna löysällä ja päätin kiristää sitä koska vinkui noh sen jälkeen joko hihnan kiristämisestä tai juuri sopivasti yhteen sattumana alkoi yaris pomppimaan/nykimään matalilla kierroksilla "1000-2000". Vaihdoin laturin hihnan äskettäin ja vinkuna jatkuu silti mutta kuulostaa että tulisi kumminkin laturista ja moottorista vinkunat. Tulpat myös katsoin ja vaihdoin ja vähän olivat vaaleahkot. Eli siis voiko johtua A.Laturista B.Moottorissa jotain C.Imuvuoto jossain D.jotain muuta ? kiitoksia jo etukäteen kaikki vastaukset hyödyllisiä :)
fallenrocklolox
Harrastaja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20:22 Maanantai 09 02 2015

Re: Yaris 1.3 -00 bensa vinkuna ja pomppiminen

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 14:54 Torstai 12 02 2015

Hihnapyörissä voi olla linjausvikaa, jos hihna vinkuu vaikka se on oikealla kireydellä. Laturin tai vesipumpun laakerit voivat vinkua/ulista kun alkavat olla finaalissa, mutta ääni on kyllä minusta ihan erilainen kuin hihnan kiljuminen. Stetoskoopilla (tai millä vaan ääntä johtavalla, vaikka ruuvimeisselillä) voi kuulostella toimilaitteita, kun moottoritilan muiden äänien yli voi olla vaikea todentaa mistä komponentista se ääni tulee. Vaaleahko väri tulpissa on normaali.
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Yaris 1.3 -00 bensa vinkuna ja pomppiminen

ViestiKirjoittaja zta » 07:51 Perjantai 18 09 2015

Puoli vuotta vanha topikki, mutta koska ratkaisua tuohon pomppimiseen ei ole raportoitu ja itse törmasin samaan, ajattelin raportoida omista kokemuksista.
Tosiaan täälläkin, hihnan vaihdon jälkeen alkoi nykiminen pienillä kierroksilla ja moottorivalo syttyi. Vikakoodi P1349 elikkä VVT.
Vika oli itse aiheutettu. Kun kiristin hihnaa, kampesin laturia moottorin lohkoa vasten, mutta en huomannut, että se "lohko" olikin oil control valven solenoidi. Väänsin siis sen venttiilin päässä olevan solenoidiosan vinoon. Sain sen istutettua takaisin paikoilleen ja nyt taas toimii.
zta
Harrastaja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 07:37 Perjantai 18 09 2015

Re: Yaris 1.3 -00 bensa vinkuna ja pomppiminen

ViestiKirjoittaja antialtis » 18:48 Tiistai 23 02 2016

Vuoden vanha topikki mutta haluan jakaa oman kokemukseni samankaltaisesta viasta: homman nimi on tai siis oli tämä , kylmällä koneella kävi normaalisti ei mitään probleemaa mutta kun kone lämpesi alkoi oireet -> kierrokset jämähtivät sinne 2000-3000(koneesta vvt:n puolelta kuului ihme rohina) ei auttanut kytkimellä tiputtaminen, toisessa tilanteessa taas kierrokset laskivat niin ales että hädintuskin pysyi käynnissä ja tärisytti vain autoa kierrokset äböyt (50-200rpm)?, sytytti vikakoodivalon joka osottautui P1349 lohko 1/(b). ehtisin vaihtamaan tällästä osaa ennenkun otin OCV auki: hapertuneet letkut konepellin alta vaihettiin ja ilmamassamäärämittari puhdistettiin siihen tarkotetulla aineella, imusarjantiivisteet myöskin uusittiin, tulpat vaihdettiin ja johdot tsekattiin ja mitattiin OK, nokkaasento akselin anturi myöskin uusittu kun toyotahuollosta sitä epäilivät (taisivat vaan rahastaa eipä ollu halpaa hupia sekään käyttää siinä testerillä 70€ +osa 170€..) öljyt vaihdettiin muistaakseni kahteen kertaan samoin suodatin.
OCV (oil control valve) sijaitsee laturin oikealla puolella ihan vieressä, otin sen auki ja kyseinen osa oli vääntynyt (ilmeisesti siinä tilanteessa kun käytin autoani moniurahihnan vaihdossa merkkiliikkeessä niin oli asentaja sitä vasten kammennut niinkuin tossa aikasempi herrasmies mainitsi samankaltaisesta probleemasta.) ei tarvinnut kun vääntää ocv suoraksi(pihdit kätevät tähän hommaan kuin myös ruuvipenkki) ja takaisin kiinnipaikalleen ni loppu se pelleily siihe paikkaan.(tämä osa siis oisi maksanut toyotalla 150euroa)huhhuh thänks god en ostanut sitä ennenkuin koitin suoristamista toivottavasti oli kohtalotovereille apua ettei tartte mennä huoltoliikkeisiin rahastettavaksi. Kyseessä siis Toyota Yaris 1.3L vvt-i 5d lineluna (249tkm) vm -01 bensa. pistä asentaja asialle ja mee itte peräs prkl (vai mite se meni) :D :?:
antialtis
Harrastaja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18:20 Tiistai 23 02 2016

Re: Yaris 1.3 -00 bensa vinkuna ja pomppiminen

ViestiKirjoittaja jari » 19:30 Keskiviikko 24 02 2016

Ja tuon vääntelyn jälkeen venttiili siis satavarmasti toimii takeltelematta? Eppäilen.
Purkuosana tai ulkomailta löytää halvemmalla kun alkuperäisosana ja jos tietää varaosanumeron, niin saa täsmälleen oikean.
jari
Ahkera harrastaja
 
Viestit: 252
Liittynyt: 15:33 Perjantai 09 05 2003
Paikkakunta: Oulu


Paluu Toyota