Swift 91 käynnistys- (ja sähkö)ongelma

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Swift 91 käynnistys- (ja sähkö)ongelma

ViestiKirjoittaja Sussu » 11:09 Sunnuntai 08 07 2007

Apua!

Näin kävi: Olin lähdössä likkeelle, jalkani lipesi hieman kytkimeltä --> auto hypähti ja sammui. Nyt starttaa muttei käynnisty. Etupaneliin ei tule enää valoja kun avainta kääntää eli check engine, öljyvalo eivät enää syty. Vilkut ja pyyhkijät ei toimi.

Sen verran päästiin jäljille, että polttaa Ignition sulakkeen aina kun laittaa virran päälle. Myös jos pistää isomman sulakkeen tilalle...

Missä voisi olla vika?

Sussu (joka on jumissa kotonaan, kunnes auto saadaan kuntoon :cry: )
Sussu
Harrastaja
 
Viestit: 12
Liittynyt: 08:12 Maanantai 21 11 2005

ViestiKirjoittaja Sussu » 06:15 Perjantai 13 07 2007

No niin; vastaanpa itse itselleni eli: lämpöanturin johto oli kuoriutunut ja ottaessaan kiinni väärään paikkaan aiheutti maadottumisen --> auto ei käynnistynyt. Pieni vika, helppo korjata ja halpa. Aikaa vaan meni jonkun verran, kun piti kutsua tuttu sähkömieskin ihmettelemään asiaa. :roll: Nyt pääsee taas liikkeelle! :D
Sussu
Harrastaja
 
Viestit: 12
Liittynyt: 08:12 Maanantai 21 11 2005


Paluu Suzuki