Alton tyhjäkäynti ongelma vm.1986

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Alton tyhjäkäynti ongelma vm.1986

ViestiKirjoittaja multsi » 15:30 Sunnuntai 15 07 2012

Ongelmana on, että heti kun ryypyn(käsikäyttöinen) ottaa pois, niin tyhjäkäynti menee heikoksi ja auto sammuu.

Ongelmat alkoivat hieman sen jälkeen kun täytin tankin vedellä hitsaushommia varten. Tankista alkoi irrota moskaa, jonka epäilin päässeen kaasariin asti. En saanut kaasaria avattua, joten otin varaosa-autosta toisen kaasarin. Putsasin tankin ja nyt sieltä tulee kyllä bensaa suodattimelle kuten kuuluukin. Noita kaasuttimen ruuveja en ole mennyt ronkkimaan, mutta jos vika on molemmilla kaasuttimilla samanlainen, niin eipä se varmaan säädöistä johdu.

Auto käy kaasua painettaessa ilman ryyppyäkin kovilla kierroksilla. Jos kaasua vähentää, niin käynti alkaa ontumaan ja lopulta auto sammuu.

Olen vaihtanut: Toisen kaasuttimen, tulpat, imusarjan tiivisteen, bensapumpun, pa-suodattimen, pyörijän, kärjet sekä jakajan kannen. Näillä ei ole ollut vaikutusta vikaan.
En enää keksi mitä tehdä ja ketutus alkaa nousta. Onko auto pakko retuuttaa pajalle, vai olisiko jollain ideoita vielä mitä pitäisi katsoa?
multsi
Harrastaja
 
Viestit: 18
Liittynyt: 15:22 Sunnuntai 15 07 2012

Re: Alton tyhjäkäynti ongelma vm.1986

ViestiKirjoittaja BA » 06:35 Maanantai 16 07 2012

Millä sait kaiken veden pois tankista? Sinne kun tuppaa jäämään desitolkulla sitä kuitenkin vaikka miten kääntelee ja paineilmalla yrittää puhallella. Voi imeä vedensekaista bensaa pitkäänkin eikä käy kuin kierroksilla sellasella sekotuksella. Tähän saattaisi auttaa reipas Masinol tms. käsittely.

Koitas avata vielä bensalinja, irrota konetilasta letku ennen suodatinta, ja toisesta päästä tankilta ja puhalla paineilmaa putkeen. Tosin jos on kovinkin ruosteessa putki niin saattaa sitten puhjeta mahdollisen tukoksen kohdalta.
Tallissa parhaillaan viisi Datsunia, Suzuki, Honda, Peugeot ja Citroen
BA
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 850
Liittynyt: 14:42 Lauantai 23 09 2006

Re: Alton tyhjäkäynti ongelma vm.1986

ViestiKirjoittaja multsi » 14:56 Maanantai 16 07 2012

Kiitos vinkeistä. Täytyy koittaa noita seuraavaksi, katsotaan sitten uudestaan. Tankki oli kokonaan irti kun putsasin sitä, mutta toki sinne koloihin jotain voi jäädä.
multsi
Harrastaja
 
Viestit: 18
Liittynyt: 15:22 Sunnuntai 15 07 2012

Re: Alton tyhjäkäynti ongelma vm.1986

ViestiKirjoittaja BA » 16:22 Maanantai 16 07 2012

Tulipa mieleen että jomman kumman etupenkin alla (olikohan repsikan puoli?) on sellanen jollain tavalla tyhjäkäyntiä ohjaava harmaa sähköpurkki. Joskus omasta altosta oli sen piuha irti ja tyhjäkäynti katos kokonaan.

Mulla tosin on ollu vaan tuota edellistä korimallia muutamakin, tai on kyllä edelleenkin. Sama kolmepyttynen konehan niissä on.
Tallissa parhaillaan viisi Datsunia, Suzuki, Honda, Peugeot ja Citroen
BA
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 850
Liittynyt: 14:42 Lauantai 23 09 2006

Re: Alton tyhjäkäynti ongelma vm.1986

ViestiKirjoittaja multsi » 14:49 Perjantai 17 08 2012

Tänään on taas leikitty suzukin kanssa.

Laitoin reilusti uutta bensaa tankkiin, ja ajelin autolla ryyppy päällä hieman. Tämän jälkeen auto yllättäen kävi ilman ryyppyä. Ei erikoisen hyvin, mutta pysyi kuitenkin käynnissä kohtalaisesti. Tästä innostuneena vaihdoin bensansuodattimen jälleen uuteen, jonka jälkeen käynti katosi taas? Noh, vaihdoin vanhan suodattimen takaisin, jolloin tyhjäkäynti taas palasi. Tämän jälkeen laitoin taas uuden suodattimen kiinni, ja menin tarkkailemaan tilannetta konehuoneen puolelle. Kone kävi tyhjäkäyntiä uudella suodattimella siihen asti, kunnes uusi suodatin alkoi täyttyä bensiinillä. Kun bensaa pääsi suodattimelle asti käynti hävisi. Tämä tapahtui siis vain uudella suodattimella.

Voiko tuollainen olla kovin tarkka suodattimen mallille? Molemmat suodattimet ovat jotain motonetin muovisia, melko yleismallisia läpinäkyviä parin euron suodattimia. Kumpikaan ei ole Suzukin alkuperäinen. Rupesin miettimään, että jos esim suodattimen vastus olisi niin suuri, ettei mekaaninen pumppu jaksaisi tyhjäkäynnillä pumpata sen lävitse??
multsi
Harrastaja
 
Viestit: 18
Liittynyt: 15:22 Sunnuntai 15 07 2012

Re: Alton tyhjäkäynti ongelma vm.1986

ViestiKirjoittaja BA » 07:11 Maanantai 20 08 2012

Vaikuttaisi tosiaan että uusi suodatin ei virtaa tarpeeksi jos kerran pelkän suodattimen vaihto muuttaa noin paljon asiaa.
Tekstistä saa sen kuvan että on joku yleissuodatin?
Nuo Alton 19-0085 bensansuodattimet on valtaosin olleet kaikissa liikkeissä viimeaikoina vain Mannia tai Framia.

Oman Alton vein juuri viikonloppuna taas odottamaan ens kesää, tulihan sillä 300km tälle kesää ajettua. :) Katsastuksessa oli vähän päästöt pielessä, oli tosi laihalla. Ryyppy ekassa naksussa kävi tosi nätisti, tyhjäkäynti vähän ontui. Vasta moottoritienopeudessa alkoi pätkiä. Seosruuvia kun pyöräytti täyden kierroksen auki niin tasaantui käynti ja päästöt on kohdallaan. Imuvuotoa ei löytynyt, joten en tiedä miksi oli noin laihalle vetänyt. Seosruuvi pyöri kyllä aika herkästi, joten voipa tuo itsekseenkin periaatteessa kääntyä.
Tallissa parhaillaan viisi Datsunia, Suzuki, Honda, Peugeot ja Citroen
BA
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 850
Liittynyt: 14:42 Lauantai 23 09 2006


Paluu Suzuki

cron