webasto ei toimi, toledo tdi 110kw 2003

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

webasto ei toimi, toledo tdi 110kw 2003

ViestiKirjoittaja haka » 22:41 Tiistai 01 01 2013

Moi

Mulla on vm.2003 tdi 110kw, varustettuna polttoainekäyttöisellä lisälämittimellä, nyt "webasto" ei toimi. Onko tietoa onko tehdasasenteisia laitettu, tai mikä merkki voisi olla kyseessä. Käyttöoppaasta en
löytänyt mitään mainintaa ko. lämmittimestä.

Nyt toiminta on seuraavan lainen, "webasto" käynnistyy, alkaa kohisemaan ja muutaman minuutin käynnin jälkeen sammuu ja pölläyttää dieselinkatkuiset savut konehuoneesta, tämän jälkeen laite ei pidä enää mitään ääntä "ehkä pientä vikinää" mutta ei siis enää käy. Webaston sammutus ja uudelleen päälle laitto toistaa saman tilanteen.

Välillä webasto myös toimii, tuossa ennen joulua ajellessa, pakkasta oli n. -26-27C ja niin matka-ajossa moottorin lämmöt alkoivat laskea mutta kun laitoin "webaston" päälle niin lämmöt nousivat takaisin normaaliin +90C.

Eli onko tietoa missä/mikä vika voisi olla ja mistäköhän tuotteesta (lämmittimestä ) voisi olla kyse 8O

Jos omat taidot eivät riitä korjaamaan niin tiedättekö/suositteletteko pääkaupunkiseudulla hyvää "lisälämmittimen" huoltoliikettä ? :oops:
Seat toledo -03, entinen aurinkoisen -93 ja polon -84 omistaja :)
haka
Harrastaja
 
Viestit: 13
Liittynyt: 18:25 Tiistai 14 12 2004
Paikkakunta: espoo

Re: webasto ei toimi, toledo tdi 110kw 2003

ViestiKirjoittaja Mimmi » 10:14 Keskiviikko 02 01 2013

Palopään sukkavika tai kiertovesipumpun vika aiheuttaa kuvatunlaisia oireita.
Jos pumppuvika, niin moottorin käydessä jaksaa lämmitinkin käydä, kun moottorin kiertovesipumppu pitää nesteen liikkeessä.
Saab on turvallinen. Todistetusti.
*Tyynyklubilainen*
Mimmi
AutoGuru
 
Viestit: 3832
Liittynyt: 17:13 Sunnuntai 15 09 2002
Paikkakunta: Vantaa


Paluu Seat