Opel Tigran vesivuodot

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Opel Tigran vesivuodot

ViestiKirjoittaja Guneri » 14:25 Keskiviikko 05 10 2016

Onko jollain kokemuksia Opel Tigran vesivuodoista? Meillä on perheessäämme Tigra vm 06, kaksipaikkainen auto. Auto on ollut meidän omistuksessa melkein uudesta saakka. Sadekelissä vettä tulee sisään kuljettajan tilaan mattojen alta. Tämä on jatkunut useita vuosia eikä tähän vuotoon ole löydetty lääke. Moottoritilassa on iso rasia kuljettajan puolella, johon on vaihdettu kansi: selitys oli silloin, että "kokeessamme ruiskutimme vettä siihen ja se pääsi sulakerasiaan ja sieltä alas kuljettajan tilaan". Tuulialsi on vaihdettu, koska syy "oli huono tiivistys". Kaikki diagnoosit olivat väärät ja on pelkkä tuuri ettei kokeileva korjaamo on saanut kunnollisen oikosulun aikaiseksi.(Lasku kyllä). Irrotettavan katon tiivisteestä tihkuu joskus vähän vettä, mutta sekään ei ole syy tähän ongelmaan. Vesi pääsee sisään ajaessa märällä alsvalttitiellä. Kun auto seisoo paikallaan sateessa, vettä ei tule sisään. Auto ei ole kolaroitu sivusta siten, että esim lokasuojan ja korin välinen liitos olisi repeytynyt. Vesi on sadevesi. Ei kondenssivesi eikä jäähdytysnestettä. Ja moottoriltilassa olevat isot vedenpoistoluukut / läpät toimivat eivätkä ole tukossa. Vihjeitä? Korjauspaikkaehdotuksia pääkaupunkiseudulla?
Guneri
Harrastaja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 13:59 Keskiviikko 05 10 2016

Re: Opel Tigran vesivuodot

ViestiKirjoittaja cedricfan » 07:37 Torstai 06 10 2016

Nämä vuodot voi olla kovinkin hankalia. Meillä on perheessä auto, jonka oikeaan etujalkatilaan tuli vettä. Ensimmäinen vika oli ilmastoinnin kondenssivesiputken tukkoisuus, se oli helppo. Mutta kun vettä ilmaantui lattialle vieläkin, jatkui salapoliisityö. Seuraava kohde oli automallille tyypillinen ilmanotto, ja siellä läpiviennit. Hieman väheni, mutta ei loppunut. Sen jälkeen tuon ilmanottokaukalon juoksuputkien aukiolon varmistus: sama juttu, vain hieman vaikutusta. Vettä tuli vieläkin sisälle, mutta enää vain rankkasateella. Seuraavaksi teippasin umpeen ilmanoton, jotta varmistuisi tuleeko vesi sieltä kautta vieläkin. Ei vaikutusta, vika oli siis muualla. Vesi tuli lattian etuosaan ja keskelle, ja myös auton seisoessa. Ei siis lattian tai pohjan reikä. Jäi enää jäljelle tuulilasi, mutta tuntui oudolta, että liimalasin reunasta pääsisi niinkin paljon vettä sisään, ilman että se näkyisi muualla kuin matolla. Tuulilasin lisätiivistyksen jälkeen vuoto kuitenkin loppui. Vai pitääkö sanoa pessimistisesti, että ainakaan toistaiseksi ei vuotoa ole ollut. Ai niin, ja auton päälle kyllä valeletiin sekä ruiskutettiin vettä, mutta se ei kertonut mitään mistä vuotaisi.
* Admin *

Optima, P924, MB230CE, GR650, GS850, VX800
cedricfan
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 10037
Liittynyt: 08:10 Torstai 04 04 2002

Re: Opel Tigran vesivuodot

ViestiKirjoittaja jip59 » 20:52 Perjantai 07 10 2016

Mulla K11 Micrassa vuotaa tuulilasin tiiviste yläreunasta ja sateella seisoessa kuskin lattialle tulee vettä. Siis vuoto ei näy muualla. Tikkukyntisenä (nuukana) en jaksanut tuohon panostaa vaan laitoin mustan ilmastointiteipin tuulilasin yläreunan tiivisteen päälle ja ongelmat poistui.

Toisaalta kysyjän tapauksessa vesi ei tule sisään kuin ajessa märällä tiellä. Silloinhan vettä on "ilmassa" vain tienpinnan lähellä ja etupyörien takapuolella. Lähtisin kyseistä ongelmaa tutkimaan alustasta eli sieltä missä mahdollisesti märällä tiellä ajettaessa nousee vettä auton rakenteisiin.
Ei savua ilman kokeilua...
jip59
AutoGuru
 
Viestit: 1088
Liittynyt: 19:23 Maanantai 27 08 2007
Paikkakunta: Tervajoki "Pohojammaalla"


Paluu Opel