Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Donna » 20:16 Keskiviikko 14 08 2013

Tässä taas nainen tarvitsisi hädässä apua. Omistan tuommoisen 1.6l 8v opel astra G:n. Ongelmaksi on nyt tullut tuommoinen säksätyksen ja naputuksen sekainen ääni, joka on pahentunut kokoajan. Öljyt + suodatin vaihdettu toukokuussa, eikä ole kuluttanut melkeinpä ollenkaan sen koommin. Tässä nyt on kaikenlaista villiä veikkausta heitetty tuohon naputus ongelmaan, esim. nokka-akselin kulumista, venttiilivikaa, hydraulinostajien vikaa, jakopäänhihna ym. Opiskelijabudjetilla olisi ihan mukava tietää mistä lähteä liikkeelle. Huhua on myös kuulunut forte nimisestä aineesta joka VOISI mystisesti poistaa tuon ongelman. Onko kenelläkään kokemuksia tälläisestä ja mistä löytyi vika? Naputus on samanlaista riippumatta siitä onko auto lämmin vai kylmä..

Ja toinen ongelma.. Eli astrani ei tykkää sadekeleistä. Käynnistäessä kierrokset huutavat yli 2000 ja sen jälkeen kierrokset seilaa hetken. Vika poistuu kun "polettaa" autoa. Auto kuitenkin kuullostaa siltä kuin se olisi tukossa, ei meinaa pysyä käynnissä ja nyt tässä parin päivän aikana kun on satanu vettä hurjasti on vika mennyt siihen saakka, että ooppeli on sammunutkin. Silloin olin hetken tyhjäkäynnillä parkissa, kun kaverini hyppäsi pois kyydistä. Aloin peruuttamaan parkkipaikalta pois, astra sammui eikä meinannut käynnistyä. kun sen vihdoin sain käyntiin ei vika enää samana päivänä toistunut. Tänään kävi sama homma, mutta auto ei kerennyt aivan sammumispisteeseen, muttei meinannut liikkua vaikka kuinka painoin kaasua. yhtäkkiä sai semmoisen virtapiikin ja taas mentiin. ja tälläistä toimintaa siis vain sadekelillä! missä ihmeessä voi olla vika??

Myös mielenkiinnosta, te ketkä omistatte/omistitte tämmöisen 3 ovisen (55kw) nuhapupun, mikä oli bensankulutus? Koska tämä vie semmoista 10 litraa yhdistettynä, tuntuu aika hurjalta. Voisiko liittyä noihin vikoihin?

Toivottavasti edes joku jaksoi lukea loppuun saakka ja kertoo hädässä kärsivälle missä viat.
Donna
Harrastaja
 
Viestit: 7
Liittynyt: 12:13 Torstai 27 09 2012
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 08:21 Torstai 15 08 2013

Donna kirjoitti:Tässä taas nainen tarvitsisi hädässä apua. Omistan tuommoisen 1.6l 8v opel astra G:n. Ongelmaksi on nyt tullut tuommoinen säksätyksen ja naputuksen sekainen ääni, joka on pahentunut kokoajan. Öljyt + suodatin vaihdettu toukokuussa, eikä ole kuluttanut melkeinpä ollenkaan sen koommin. Tässä nyt on kaikenlaista villiä veikkausta heitetty tuohon naputus ongelmaan, esim. nokka-akselin kulumista, venttiilivikaa, hydraulinostajien vikaa, jakopäänhihna ym. Opiskelijabudjetilla olisi ihan mukava tietää mistä lähteä liikkeelle. Huhua on myös kuulunut forte nimisestä aineesta joka VOISI mystisesti poistaa tuon ongelman. Onko kenelläkään kokemuksia tälläisestä ja mistä löytyi vika? Naputus on samanlaista riippumatta siitä onko auto lämmin vai kylmä..


Kuulematta tällaisiin ääniongelmiin on tosi vaikeaa sanoa mitään muuta kuin arvailuja. Mieleen kuitenkin tulee, että entäs pakosarjantiivisteen tai etulaipan tiivisteen vuoto? Se ainakin kuuluisi koko ajan koneen lämmöistä riippumatta. Ja voi ilmetä nimenomaan säksätyksenä. Mutta voisihan tuo tosiaan venttiilinnostajien jumitusongelmakin olla ja tällöin Forte tai muu vastaava "engine flush"-tyyppinen aine voisi auttaakin. Mitä öljyä koneeseen laitettiin öljynvaihdossa ja onko aikaisemmin käytetty jotain muuta? Paljonko autolla ajettu ja kuinka usein öljyt vaihdettu?
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Jante » 09:42 Torstai 15 08 2013

Minulla on tällä hetkellä juuri samanikäinen Astra ja varustettuna 1,6-litraisella 8-venttiilisellä moottorilla. Minullakin käynnistettäessä kierrokset nousevat hetkeksi 1500-2000 r/min paikkeille, mutta laskevat kyllä sitten nopeasti. Ajomäärä on 208 tkm, naputusta ei kuulu. Kulutus on sekalaisessa ajossa (ehkä 75 % matkasta maantietä ja loput taajamassa) 6,5 litraa/100 km.

Minunkin korvaani tuo säksätyksen kaltainen ääni voisi kuulostaa orastavalta pakosarjan tiivisteen tai pakoputken etupään tiivisteen vuodolta. Silloin happitunnistimen (lambda-anturi) seossuhteen tarkkailukin menisi pieleen, kun ilmaa pääsisi pakokaasujen joukkoon. Milloin auto on katsastettu? Oliko sen aikaisista pakokaasupäästöarvoista tietoa?

Mikäli pakoputken alkupää tai pakosarja vuotavat tiivisteistään, kannattaa välttää ajamista, sillä on olemassa vaara että jotain syttyisi palamaan moottoritilassa...
*Nuori ja innokas autoholisti*
Jante
AutoGuru
 
Viestit: 3266
Liittynyt: 18:50 Tiistai 16 04 2002

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Donna » 10:53 Torstai 15 08 2013

joo eli autolla tosiaan ajettu 230tkm. öljynvaihdossa laitettiin 5w 40stä, mutta aikaisemmasta öljynvaihtohistoriasta ei ole tietoa, koska olen omistanut auton vasta maaliskuusta. Leimasin auton kesäkuussa ja nimenomaan kehuivat todella hyviä päästöjä..

Löytyisiköhän mahdolliset viat johdon päästä? on nimittäin tänään semmoiseen menossa, että voidaan todeta ettei antureissa ole vikaa.
Täytyypä nyt sellaista yleiskatsausta samalla tuohon tehdä, mutta kannattaisi siis aloittaa tuosta fortesta ja sitten jos ei vörki miettiä muita vaihtoehtoja? :evil:
Donna
Harrastaja
 
Viestit: 7
Liittynyt: 12:13 Torstai 27 09 2012
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 11:32 Torstai 15 08 2013

Kannattaisi nyt jonkun "hyvät korvat" omaavan kuitenkin varmistaa, että kyse on venttiilikoneiston äänestä, ennen kuin Forte- tms. käsittelyä alat tekemään. Kas kun aine itsessäänkään ei ole ilmaista ja sitten täytyy vielä öljytkin vaihtaa, eli kustannuksia tulee jonkin verran. Toisaalta kustannus ei kuitenkaan NIIN iso ole ja tuo koneen sisäinen puhdistus on asia jota ihmisten kannattaisi muutenkin tehdä enemmän paljon ajetuissa autoissa.

Ammatti-ihminen pystyy kyllä paikallistamaan äänen lähteen aika helposti, kunhan pääsee konepellin alle kuuntelemaan. Jos olet autoa viemässä vikakoodien lukuun, niin eiköhän sieltä joku löydy joka osaisi tuosta äänestäkin jotain sanoa?
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Donna » 12:15 Torstai 15 08 2013

Uskon kyllä kanssa, että tuohon naputukseen löytyy se oikea lähde, kun ihminen joka korjaa ammatikseen autoja tarkistaa vikakoodit. Mutta jopa hän oli hieman hämillään näistä sateisien päivien vioista..

tänään taas sama rumba jatkui. Astra sammuili liikennevaloihin, ensin pyöriteltyään kierroksia. Käyntiin en meinannut saada koko vehjettä ja kun vihdoin sain, haisi bensa (ei sinäänsä ylläys) ja kierrokset huusi melkein 3000ssa. Huomasin seuraavissa liikennevaloissa, että semmoinen ylimääräinen kaasuttelu paikallaan pitää auton käynnissä (tämäkään ei yllätä). Täytyy nyt antaa tälle ammattimiehelle ohjat käsiin, että tutkikoon koko auton vaikka läpikotaisin vkolopun aikana. Toivotaan että viat löytyy ja ei tulisi suurta ja kallista remonttia, kun olisi tässä näitä muitakin kuluja..
Donna
Harrastaja
 
Viestit: 7
Liittynyt: 12:13 Torstai 27 09 2012
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 13:03 Torstai 15 08 2013

Mulle tulisi mieleen YKK-anturi ja sen liitokset/johdot. Voisi aiheuttaa tuollaista sammuilua ja vaikeaa käyntiinlähtöä, mutta kaikki oireet eivät välttämättä oikein siihenkään viittaisi. Joko tuo tai polttoainepuolen vika, veikkaisin. Lähinnä tässä nyt tuo sadekeli ja sen korrelointi auton toimintaan hämää. :D
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Mimmi » 14:54 Torstai 15 08 2013

Vikakoodien luku kun tehdään TECH2:lla (GMn oma vikakoodien luku/ohjelmointilaite), niin sillä pystyy myös katsomaan "livedataa" ajon aikana, jolloin piileväkin ongelma voi ilmaantua esiin.
Kaikkien anturien data kun tulee TECHlle.
Saab on turvallinen. Todistetusti.
*Tyynyklubilainen*
Mimmi
AutoGuru
 
Viestit: 3838
Liittynyt: 17:13 Sunnuntai 15 09 2002
Paikkakunta: Vantaa

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Tuota » 22:06 Perjantai 25 10 2013

Ihan perusteista kannattaa lähtee, tulpat, bensansuodatin, ilmansuodin. Sitten harvinainen mutta pariin kertaan olen törmännyt että on ollut pakoputki tukossa. Joten sen koputtelee läpi niin on jo muutama vaihtoehto pois :D

Toi sadekeli kyllä viittaisi johonkin sähköpuoleen, mutta ne selviää tosiaan testerillä.
Itse ostin ob.com nimisen ohjelman+johdon noin 32egee ja sillä saa itse kaikki selvitettyä kun kytkee läppäriin.
Tuota
Ahkera harrastaja
 
Viestit: 100
Liittynyt: 09:15 Tiistai 05 09 2006

Re: Astra -99 naputus ja sadekeli ongelmat

ViestiKirjoittaja Mimmi » 10:22 Lauantai 26 10 2013

Tuota kirjoitti:Itse ostin ob.com nimisen ohjelman+johdon noin 32egee ja sillä saa itse kaikki selvitettyä kun kytkee läppäriin.

Miksi minä olen kuullut ettei kaikki tieto tule noihin obd lukijoihin?
Saab on turvallinen. Todistetusti.
*Tyynyklubilainen*
Mimmi
AutoGuru
 
Viestit: 3838
Liittynyt: 17:13 Sunnuntai 15 09 2002
Paikkakunta: Vantaa


Paluu Opel