Nissan micta k12 vinkuu ja naksuu

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Nissan micta k12 vinkuu ja naksuu

ViestiKirjoittaja miljoonaliiga » 15:36 Tiistai 03 05 2016

Ongelma Micra k12 2007 ajattu 163000 on hiljaiset lyhyet ininät, sekä hiljaiset naksahdukset, jotka naksahduksen osalta kuvittelin ensin tulevan takaa tai, jostakin alta, mutta en ole nyt varma? Ininä edestä. Äänet saattavat tulla rattia kääntäessä tai suoralla. Kaasun, kytkimen tai jarrun käytön en ole huomannut vaikuttavan asiaan. Kuuluu myös ilmastoinnin olematta päällä. Kovalla nopeudella ääniä ei kuulu. Helmikuussa käsijarrun taka "jutut" laitettiin (en ymmärrä autoista). Katsastus meni maaliskuussa läpi laakista. Huollot tehty muuten, paitsi hihnat vaihtamatta ja ilmastointi huoltamatta. Huhtikuussa vaihdettu vaihteistoöjyt. (Manuaali) Ininä alkanut pikkuhiljaa. Alkoi vuoden alussa. Tihentynyt kuukausien saatossa. Ääni ei ole voimistunut, mutta alkaa nykyään nopeammin ajossa. Naksuminen pysynyt samanlaisena. Alkanut mielestäni samoihin aikoihin. Ja aina kun olen vienyt sen jollekin korjaalalle niin silloin ei mitään ylimääräisiä ääniä. Kerrankin ajoin Haminasta Helsinkiin. Siellä se parin päivän aikana inisi. Ajoin takaisin, vein korjaajalle. Hän ajeli autolla, eikä mitään ylimääräisiä ääniä. Eli ääniä ei ole joka päivä. Mua on alettu jo epäilemään tulevatko ne korvieni välistä :roll: Laakerit taakse vaihdettu viime syksynä. Eteen pari vuotta sitten
miljoonaliiga
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 14:58 Tiistai 03 05 2016

Re: Nissan micta k12 vinkuu ja naksuu

ViestiKirjoittaja jpj » 17:54 Tiistai 03 05 2016

Hihnat vaihtamatta... Voisiko olla, että joku hihnoista luistaa silloin tällöin vähän ja inahtaa? Tämä lisääntyy ajan saatossa, välillä saattaa olla hiljaa ja välillä inahtelee enemmänkin. Omassa Corsassa oli sama juttu, huomasi varsinkin kun ajoi vesilammikkoon, alhaalta lensi vettä hihnalle ja hihna pääsi luistamaan hetken.
jpj
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 116
Liittynyt: 08:58 Torstai 22 03 2012

Re: Nissan micta k12 vinkuu ja naksuu

ViestiKirjoittaja miljoonaliiga » 14:20 Maanantai 13 06 2016

Takaa kuuluva naksuminen taisi liittyä rikki menneeseen bensaluukun kanteen. Oli mennyt tosi oudosti rikki, mut nyt on korjattu "tee se itse miehellä" ja naksuminen on vähentynyt 90% :D Vinkuminen taas on jonkin verran lisääntynyt ja sen on todettu tulevan sittenkin laakerista tai jarruista? Vinkumisen sijaintia ei ole onnistuttu paikantamaan. Eikä se ole jatkuvaa. Välystä ei ole normaaleilla konsteilla kokeiltuna. Pyörät pyörii hyvin, mutta kun repsikan puolen eturengas meni eilen puhki ja kävin paikkauttamassa sen, niin samalla pyysin korjaajaa kokeilemaan tuntuuko renkaissa laakerivikaan viittaavaa välystä. Mies totesi repsikan puolen renkaassa olevan outoa välystä, kun sivuttain heiluttelee, mutta totesi samaan hengen vetoon, että laakerivian välyksenhän etupyörässä pitäisi tuntua kun pystysuunnasta kokeilee ja näin tekemällä kyseisessä pyörässä ei välystä tunnu. Joopa joo. Kaverini, jolla on välineet ja osaaminen painelaakereidenkin vaihtamiseen sanoi aijemmin, että "olisi se nyt hyvä jos pystyttäisiin selvittämään ensin mikä ja missä siellä vinkuu, kuin käydä arvuuttelemalla laakereita vaihtamaan". :roll: .. Onko kenelläkään aiheeseen liittyviä kommentteja?
miljoonaliiga
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 14:58 Tiistai 03 05 2016

Re: Nissan micta k12 vinkuu ja naksuu

ViestiKirjoittaja Voorttimies » 12:09 Tiistai 14 06 2016

miljoonaliiga kirjoitti: Mies totesi repsikan puolen renkaassa olevan outoa välystä, kun sivuttain heiluttelee, mutta totesi samaan hengen vetoon, että laakerivian välyksenhän etupyörässä pitäisi tuntua kun pystysuunnasta kokeilee ja näin tekemällä kyseisessä pyörässä ei välystä tunnu.


Tukivarren puslat, pallonivel, raidetangonpää?
'91 Ford Mustang GT - '77 Ford Capri S - '00 Ford Fiesta 16V - '96 Ford Fiesta 16V
Voorttimies
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 2443
Liittynyt: 19:03 Sunnuntai 27 07 2003

Re: Nissan micta k12 vinkuu ja naksuu

ViestiKirjoittaja miljoonaliiga » 12:01 Torstai 11 08 2016

Jep! Vinkumisen aiheutti kuskin puolen jumitteleva etujarru. Ja repsikan puolen pallonivel piti uusia. Kokonaisuus, pallonivel alatukivarsineen maksoi 59,90 :wink: ja lisäksi asennus mikä sekin pitkän pennin. Ja jos olis ollu liikkeessä, ni olis ollu vielä kalliimpi. :o
miljoonaliiga
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 14:58 Tiistai 03 05 2016


Paluu Nissan