Virtalukko Nissan Micra K12 2004

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.
Alueen säännöt
Tässä yksinkertaiset ohjeet foorumin käyttöön, näitä noudattamalla on auttaminenkin on helpompaa:

Ongelmatilanteessa kerro viestissäsi nämä tiedot:
1) Auton tunnistus: merkki, malli ja vuosimalli , onko diesel tai bensa, manuaali- vai automaattivaihteinen.
2) Ajetut kilometrit sekä huoltohistoria. Sekin tieto hyödyttää, kuinka kauan uudella hankinnalla on ajettu oston jälkeen.
3) Koska vika alkoi ja mahdollisimman laajasti millainen se on, koska se esiintyy ja mihin muuhun se liittyy.
4) Onko autolle tehty jotain korjausta, huoltoa tms hiljattain vian alkamista ennen.
5) Onko vikaa selvitetty esimerkiksi vikakoodien lukemisella tai niiden nollaamisella?
6) Auton moottoriin liittyvissä ongelmissa onko päästöt mitattu?

Itse viestin kirjoittamisessa on hyvä huomioida:
1) Jaa viestisi eri asiat ja osat eri kappaleisiin ja omille riveilleen.
2) Seuraa viestiketjuasi aktiivisesti, lisäkysymyksiä ja vastauksia saattaa tulla jo saman tien.
3) Jos autosi tuli kuntoon, kerro se! Tämä tieto auttaa henkilöitä, joilla on mahdollisesti sama ongelma. Täydellisessä ketjussa selvitetään lopuksi jopa remontin hinta sekä selkeät ohjeet miten toimia.
4) Huomaa myös ”Hyvät neuvot”-osio, jonne on koottu ne kaikkein yleisimmät autohuollon vinkit ja ohjeet.

Virtalukko Nissan Micra K12 2004

ViestiKirjoittaja Olli69 » 23:15 Maanantai 17 08 2015

Olisi tarkoitus vaihtaa vírtalukon pohja, koska avainta kääntämällä ei tapahdu mitään, paitsi jos avainta vääntää nopeasti ja voimakkaasti käynnistysasentoon, jolloin lähtee pyörittään ja käynnistyy. Kuulemma tyyppivika Nissan huollon mukaan.
Uusi virtalukon pohja kääntyy kuulemma 6 astetta enemmän joka poistaa ongelman. Kaikki muoviosat ratin ympäriltä irtosivat 3 ruuvin jälkeen sekä muovikaulus johtoineen itse lukkopesän ympäriltä erillisellä ruuvilla.

Onko lukossa jokin jippo millä se irtoaa sylinteristä? En löytänyt mitään tappia tms joka vapauttaisi lukon sylinteristä. Jokin pieni johtoliitin myös kiinni sylinterin kyljessä, jota en myöskään saanut irti? Onko kenelläkään kokemusta miten purku tapahtuu?
Olli69
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17:12 Maanantai 17 08 2015

Re: Virtalukko Nissan Micra K12 2004

ViestiKirjoittaja BA » 10:09 Tiistai 18 08 2015

Pieni johtoliitin joka menee "renkaaseen" lukon ulkoreunalla tai lukon ympärysmuoveihin on ajoneston tunnistinkehän johto joka tunnistaa avaimessa olevan ajonestolaitteen sirun.
Ainakin vanhemmissa NATS ajonestojärjestelmissä tuon johdon irtikytkentä sai ajoneston päälle ja vaati vähän poppakonsteja että auton sai käyntiin. Akku irtikytkettynä johto pitäisi pystyä irrottamaan, mutta kannattaa sittenkin odottaa pitempi tovi ennen johtojen irtinyppimistä.

Onko pohja edes irrotettavissa lukosta? Useimmissa tämän vuosituhannen autoissa on yhtä puuta lukon kanssa, eli ei tehty vaihdettavaksi.
Mitä pelkän pohjan vaihto auttaa jos avain ei käänny lukossa tuota kuutta astetta lisää, vai kääntyykö avain vanhassa lukossa kuusi astetta yli pohjan liikeradan mikä voisi selittää että tuo olisi tyyppivika?
Tallissa parhaillaan viisi Datsunia, Suzuki, Honda, Peugeot ja Citroen
BA
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 850
Liittynyt: 14:42 Lauantai 23 09 2006

Re: Virtalukko Nissan Micra K12 2004

ViestiKirjoittaja Olli69 » 17:56 Tiistai 18 08 2015

Kiitos kommenteista!
Muutama kuva vielä liitteenä jos auttaisi?

Lukon päällä olevan muovirenkaan jossa ilmeisesti tämä ajonestoluku on, niin on kertaalleen ollut irroitettuna eikä aiheuttanut ongelmia ainakaan kun akun miinusnapa oli irti.
Muovirinkula oli yhdellä ruuvilla kiinni ja lähti johtoineen helposti irti. Toinen pienempi johtoliitin lukon yläpuolella jää vielä itse sylinterin kylkeen jota en ole saanut irti, tai en ole uskaltanut voimaa käyttää ja liekö edes tarpeellinen irroittaa?

Lukko näyttää kyllä aika lailla yhdeltä puulta, mutta nissan huolto ilmoittaa varaosanumeroa myöten, että siihen voi vaihtaa pohjan erikseen. Voiko ko. osa voi olla lukkorungon "T-haaran" alapäässä, johon tulee myös johtoliitin? Näyttäisi että jokin muovimötikkä olisi parilla pikkuruuvilla kiinni tämän liittimen alla ja erittäin hankalassa paikassa :(
Sivuhuomatuksena, että vaihdettu kertaalleen joskus vuosia sitten kun tämä samainen vika alkoi oireileen (välillä startatessa ei tapahdu mitään). Silloin vaidettu osa saattoi olla vanhaa mallia jossa tämä vika ilmenee, koska vika ei poistunut lopullisesti vaan jatkoi temppuilua joskus harvoin.

Ymmärsin nissanin huoltotiedotteesta, että ko osa mahdollistaa avaimen kääntymisen 6 astetta enemmän, eli onko pohja erilainen? Avain ei ole mitenkään jumissa vaan liikkuu ihan hyvin. Vika paheni eilen niin, että satunnainen ongelma on kokoajan päällä ja keksin että starttaa ainoastaan kun avainta kääntää napakasti ja voimakkaasti ääriasentoon. Tämä pitää siis saada kuntoon ennenkuin ei toimi millään ilveellä.
Liitteet
WP_20150818_18_03_04_Pro.jpg
Muovirinkula roikkuu lukosta irroitettuna, pikkuliitin kiinni joka ei irtoa.
WP_20150818_18_02_28_Pro.jpg
Lukon "T-haara" näkyy tässä ja epäilen että osa voisi olla kuvan yläreunassa rungon päässä. Ei tosin näy kuvassa kunnolla.
Olli69
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17:12 Maanantai 17 08 2015

Re: Virtalukko Nissan Micra K12 2004

ViestiKirjoittaja Olli69 » 19:31 Tiistai 01 09 2015

Nissanin virtalukon pohja vaihdettu nissan huollon toimesta. Pohja olikin toisessa päässä, eli koko lukkopesän
"T-haaran" toisessa päässä johtoliittimen alla kahdella ruuvilla kiinni. Hankalassa paikassa
oli, mutta ehkä olisin itse saanut vaihdettua jos olisin ymmärtänyt oikeasta paikasta purkaa, mene ja tiedä.

Eli kolmella ruuvilla ratin ympäriltä muovit irti ja sen jälkeen ratti ala-asentoon ja sieltä mittariston ja ohjaus akselin välistä
näkeekin kyseisen liittimen ja ruuvit. Enempää en osaa neuvoa, mutta uskon että vaikeinta on saada ruuvit auki. Itse vaihdettava
osa on musta muovinen 3-4cm syvyinen sylinterin mallinen härpäke. Hintaa huollon operaatiolle tuli 180€ (osa n.60 ja työt 120) vaikka itse olin purkanut ja kokosin muoviosat takaisin ratin ympärille.
Olli69
Harrastaja
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17:12 Maanantai 17 08 2015


Paluu Nissan