-88 Pajero ei starttaa

Auton huoltoon ja osien asennukseen liittyviä kysymyksiä, vihjeitä ja ohjeita.

-88 Pajero ei starttaa

ViestiKirjoittaja eki » 22:58 Tiistai 13 08 2002

Elikkä ongelma on ettei startin solenoidille tule ohjausvirtaa kun kääntää avainta. Jokin rele kyllä napsaa kuskin puolen akun vieressä, ja luulen siitä menevän johdon solenoidiin. Ihmetyttää mikä virka moisella releellä yleensäkin on, yleensähän virta menee akusta virtalukon kautta solenoidin ohjausliittimeen eikä minkään releen läpi. Solenoidi on vaihdettu ja starttaa kun hakee virran akusta suoraan. Vikaa pahentaa vielä se, että ajoittain toimii normaalisti...
eki
AutoGuru
 
Viestit: 885
Liittynyt: 10:48 Keskiviikko 12 06 2002
Paikkakunta: Nummi-Pusula

ViestiKirjoittaja cedricfan » 09:48 Keskiviikko 14 08 2002

Japsit tosiaankin alkoivat käyttää releitä virtalukon eri toimintojen ohjaamina, ja niinpä virtalukkoja ei sähköisesti paukukaan. Mielestäni releen vaihto on huomattavasti halvempaa ja helpompaa kuin virtalukon :D Toisaalta ammattilaiset itkevät kun vertaavat japseja joihinkin euroihin, jotka kronaavilla sähköillään työllistävät asentajan jos toisen mukavassa leivänsyrjässä :oops: Niitäkin releitä saattaa löytyä tarvikkeena kunhan on malli jota verrata. Motoneteissa on "relekartta" eli releet kuvattuna napajärjestyksineen josta saattaa olla apua :wink:
* Admin *

Optima, P924, MB230CE, GR650, GS850, VX800
cedricfan
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 10034
Liittynyt: 08:10 Torstai 04 04 2002

ViestiKirjoittaja eki » 23:45 Torstai 15 08 2002

Kävinpä tässä sitten sen releen ostamassa, mutta vika on ja pysyy. Pitäisikö toiseen paksuun johtoon tulla jatkuva virta? Nimittäin mittarilla katsottuna virta tulee, kunnes laittaa releen kontaktipinnat kiinni. Valokynällä ei virtaa näyttäisi tulevan missään vaiheessa. Olisiko jossain johto poikki?
eki
AutoGuru
 
Viestit: 885
Liittynyt: 10:48 Keskiviikko 12 06 2002
Paikkakunta: Nummi-Pusula

ViestiKirjoittaja cedricfan » 07:58 Maanantai 19 08 2002

Nyt menee jo tuonne kaukoparannukseen ja veikkailuun, mutta yleensä jos mittarilla löytyy jännite ja valolla ei tai jännite häviää kuormalla on jossain aiempaa paikka josta virtaa ei pääse läpi kuin nimeksi. Siis huono liitos, hapettunut sulake, liki poikki oleva johto tms :?
* Admin *

Optima, P924, MB230CE, GR650, GS850, VX800
cedricfan
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 10034
Liittynyt: 08:10 Torstai 04 04 2002

ViestiKirjoittaja eki » 21:42 Maanantai 19 08 2002

Enpä viitsinyt alkaa repimään johtonippua hajalle, vaan vedin uuden johdon akusta sulakkeen kautta... Nyt on starttaillut hyvin, ainakin tähän saakka. :wink:
eki
AutoGuru
 
Viestit: 885
Liittynyt: 10:48 Keskiviikko 12 06 2002
Paikkakunta: Nummi-Pusula

ViestiKirjoittaja cedricfan » 09:31 Tiistai 20 08 2002

Onnistunut kaukoparannus :D
* Admin *

Optima, P924, MB230CE, GR650, GS850, VX800
cedricfan
Motonet Henkilökunta
 
Viestit: 10034
Liittynyt: 08:10 Torstai 04 04 2002


Paluu Mitsubishi